Kurz sebeobrany červen 2018

V sobotu 9. 6. proběhnul další kurz sebeobrany v Brně, Komárově.
 
Kurzu se zúčastnilo 5 zájemců o sebeobranu. Tři ze zúčastněných jsou již pravidelní účastníci (2 ženy, 1 muž), další 2 účastníci byli poprvé, respektive jeden z nich se již zúčastnil našeho úplně prvního semináře v loňském roce.
 
Myslím, že kurz se velmi vydařil. Přes velmi teplé počasí a tím velkou teplotu v tělocvičně, se cvičilo celý den ve velmi svižném tempu. Kurz byl opět zaměřen osvojování základních sebeobranných technik, včetně pádových technik a část času byla věnována nácviku verbální sebeobrany. V teoretické části jsme probrali teorii sebeobrany atd. Individuálně byla opět možnost vyzkoušet si trénink úderů do pěnových odrážecích bloků a nově i údery na boxérském aparátu. Podstatnou část semináře tvořil tentokrát rozvoj koordinačních schopností. Ke cvičení jsme použili klasické velké gymnastické míče a také balanční pomůcky Bosu. Většina klientů neměla z dřívějška zkušenosti se cvičením na Bosu a všichni byli velmi překvapeni účinností této pomůcky. Na závěr kurzu byly opět realizovány některé modelové situace.
Jako sparingpartneři se tentokrát kurzu nezúčastnili studenti Masarykovy univerzity (ti měli v tomto termínu zkouškové období), ale žáci Sportovního klubu Policie ČR oddílu Ju-Jitsu ze Žďářu nad Sázavou. Jedná se o zkušené bojovníky, kteří mají dlouholeté zkušenosti se sebeobranou a jejím tréninkem.Seminář měl kladný ohlas u všech zúčastněných a předpokládám, že další pokračování proběhne v měsíci září.
 
Děkuji všem zúčastněným za poctivý a pozitivní přístup ke cvičení přes velmi náročné podmínky. Byla to opět velmi smysluplně strávená sobota a mně osobně znovu dodala spoustu další pozitivní energie…                                                                                 Martin Zobač

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *